Voorgevel aanpassing kozijnen
Ingang bureau is aan
de rechterzijde
van
het woonhuis.

RT bureau Westerhof
Andries Veenstrastraat 9
8471 AW Wolvega

Tel : 0561 - 617 958 
    of tweede lijn
       
0561 - 618 060

K.v.K: 01106460

dsc00813.jpg - 1.74 Mb

 Het bureau is vlak bij het station

 


Wij bieden hulp bij problemen met o.a. :
en ondersteuning bij o.a
dyslexie
dyscalculie
dysgrafie
adhd, pdd-nos
angsten
dsc00808.jpg - 2.00 Mb
 
Hulp bij dyslexie

Dyslexie heeft meerdere vormen.

Lezen gaat niet goed. Technisch gaat wel goed, begrijpend lezen niet. Spelling is een probleem. Vreemde taal is probleem
Een combinatie kan ook voorkomen. Het kan al zichtbaar worden bij het allereerste leren lezen, een andere leerling werd pas erkend als dyslect in groep 5 havo.

Vaak komen mensen via anderen met ons bureau in contact. Dan volgt er een intake gesprek. Soms eerst alleen met de ouder(s), we willen veel weten over het verloop van de ontwikkeling op meerdere gebieden. Bij oudere leerlingen kiezen we er vaak voor deze ook bij deze eerste intake in te schakelen.

Als er onderzoekgegevens zijn, dan worden die natuurlijk mee gewogen in dit gesprek.

Daarna gaat Geke of Henk eerst een periode van 6 weken aan het werk.  Welke aanpak past bij dit bepaalde probleem? Moet er qua acceptatie wat gebeuren? Wat is de eerste prioriteit? Hoe kan er samen worden gewerkt met de school? ... enz Zie ook bij hulp bij lezen

Onze kracht zit in het kunnen aanpassen, het fijn tunen in de aanpak want dyslexie heeft veel gezichten....

Na deze 6 weken wordt gekozen voor stoppen of het schooljaar uitmaken.

Af en toe doet Henk een vóóronderzoek dyslexie. Dan kan worden aangegeven of het zinvol is een compleet dyslexie te doen. Lang niet altijd is de betreffende school van de leerling bereid dat onderzoek te doen (lees: te betalen) Bij een relatief goedkoper groepsonderzoek komen helaas niet alle dyslecten eruit. Een uitgebreid onderzoek (dat nemen wij niet aF!) kan €700 en nog meer kosten.