Voorgevel aanpassing kozijnen
Ingang bureau is aan
de rechterzijde
van
het woonhuis.

RT bureau Westerhof
Andries Veenstrastraat 9
8471 AW Wolvega

Tel : 0561 - 617 958 
    of tweede lijn
       
0561 - 618 060

K.v.K: 01106460

dsc00813.jpg - 1.74 Mb

 Het bureau is vlak bij het station

 


Wij bieden hulp bij problemen met o.a. :
en ondersteuning bij o.a
dyslexie
dyscalculie
dysgrafie
adhd, pdd-nos
angsten
dsc00808.jpg - 2.00 Mb
 


Aanschaf materialen
zondag, 17 juni 2012 19:46

Enkele voorbeelden van aanschaffingen.

Eind 2014 kwam in onze aanpak Mesker er bij voor o.a. dyslextie. Eigenlijk meer voor de verbetering van de verbindingen in de hersenen door o.a. motorische oefeningen. Er zijn 2 Mesker borden: één voor in het bureau, een tweede voor de uitleen aan het gezin. Henk is motorische remedial teacher, voor enkele leerlingen met een specifieke problematiek hebben we dit ingezet in overleg met de ouders, die onmisbaar zijn voor het bereiken van resultaat met deze aanpak. We hebben een goed gevulde "gereedschapskist". We willen flexibel zijn en blijven in materialen en manier van werken.

Kurzweil3000pro op usb stick is in 2014 eindelijk aangeschaft. Dik € 1000 is wel een forse investering in software. Inmiddels gebruikt door een leerling op HBO niveau. Het is geïmplementeerd ten gunste van dyslecten. (Vergeleken met de investering van ruim €230.000 die de bouw van de kantoren met alle voorzieningen vergde, valt het wel weer mee, maar toch moeten voor zo'n aanschaf heel wat uren gewerkt worden)

Het nieuwste boek van "Het is ADHD"van Balans geschreven door Arga Paternotte en Jan Buitelaar.

Eind december is de vernieuwde Dragon aangeschaft met een speciale voice recorder. De ingesproken tekst kan dan door dit programma worden omgezet in een word document. Voor mensen met motorische problemen en ook voor dyslecten bedoeld vanaf ongeveer 14/ 15 jaar.
De ontwikkelingen gaan door. Voor het oefenen van KIJK EN LUISTERVAARDIGHEDEN hebben we voor Nederlands, Engels, Frans en Duits cd roms aangeschaft. Voor VMBO, HAVO en VWO niveau. Van Ambrasoft een cd rom en voor alle basisschooljaren vanaf groep 4 oefenboekjes.
Voor een aantal leerlingen is de lees-mee methode effectief. (De vertraagde lezer) We gaan de bijbehorende (verouderde) cassette bandjes op mp3 zetten. Hierbij kunnen we helaas niet meer de snelheid aanpassen van deze ingelezen teksten. We hadden een speciale cassette recorder daarvoor. Via een kunstgreep kunnen we dit tempo wel met een computerstem regelen met een tekst-naar-spraak programma. Maar dit is net even minder dan de menselijke stem. Kortom weer een "onzichtbare" klus.

De beide werkplekken hebben nu ook een rekenmachine TI 30XB. Er zitten daar een aantal andere mogelijkheden op. Er waren te veel leerlingen die niet goed instructie kregen en die mogelijkheden niet konden benutten. Verder is de TI-84 PLUS aangeschaft. Dat is een grafische rekenmachine, toch weer zo'n  €100. Iemand die iets kan met de TI 83?

Voor jongere kinderen zijn er bijvoorbeeld weer materialen voor rekenen bij gekomen.

Een uitgebreid pakket is "REKENSPRINT START". Voor groep 3/4 eventueel daarna een oefenprogramma voor het automatiseren van de sommen gedurende 40 weken met ook thuis oefenen. Begin oktober '12 is alles klaargemaakt voor gebruik. Een tweede set kaartjes is voor thuisgebruik bijgekocht. Veel materiaal is nog door de laminator gegaan. Een hele klus..

Citotrainingen voor 8 gebieden voor de groepen 7/8 voor talige, studievaardigheden, rekenvaardigheden (totaal dus 8 cd-roms)

Regelmatig komen er ook nieuwe boeken bij, bijvoorbeeld over Asperger en andere categorieën. NLD. Grijp de rekenkansen bertreffende referentie niveaus. Methode voor niveau 3f met inlogcode voor internet met werkboek,... We volgen de ontwikkelingen door vakliteratuur bij te houden en na te gaan of we in specifieke situaties die kennis kunnen inzetten.

Richting examens vernieuwen we elk jaar een aantal examenbundels of vernieuwen we de samenvattingen van een aantal vakken. De mappen met oefenexamens zijn weer compleet gemaakt t/m 2019  eerste (bijna klaar tweede tijdvak) en alle materiaal ouder dan 3  jaar is oud papier geworden. Ook in 2019 dus weer druk aan het printen geweest met oefenexamens van eerste en tweede tijdvak.

Emotie-domino hebben we aangeschaft voor kinderen (jeugd) die moeite hebben (heeft) met het tonen of begrijpen van gevoelens.

Een doorgaande reeks vormen de voortdurende vernieuwingen van de wiskunde methodes. De oudere delen gaan dus uiteindelijk naar het oud papier. Dit jaar heb ik erg veel weggedaan. Toch wel pijnlijk om nog goed toonbare boeken van soms nog maar 5 of 6 jaar oud weg te moeten doen. Toen kostten ze >€1200 totaal. We hebben plek nodig, dus het is niet anders... Aug 2016 bijvoorbeeld weer €600 aan wiskunde boeken aangeschaft. De vernieuwing gaat door, wij gaan mee met de ontwikkelingen: vanzelfsprekend..

Oktober 2016 de nieuwste druk van de Grote Bos atlas.

Spelling in de Lift plus is bijvoorbeeld ook in oktober 2015 vernieuwd.

Ook afgelopen jaar 2018/2019 zijn op diverse gebieden nieuwe materialen aangeschaft. Variërend van VWO eindklas scheikunde, VWO wiskunde B resp. A en AC, havo wiskunde A en B (3 delen per niveau) tot materialen voorbereidend. aanvankelijk rekenen basisschool om een idee te geven van één leergebied. Van Karakter Interactieve een groot aantal cd-roms met begrijpend lezen, redactiesommen, studievaardigheden enz.enz. Een aantal nieuwe delen samengevat en examenbundels komen in 2018/2019 weer op de plank. Ze worden ingezet bij de examenleerlingen.
Ook hiena zijn materialen vernieuwd. Is iets nodig, dan komt het er gewoon.

 
Energie/milieu
zaterdag, 10 oktober 2009 19:57

De led verlichtingen die passen in de tl armenturen zijn naar tevredenheid in gebruik op beide kantoren. Voor de buitenverlichting hebben we nu bijna alles in leds. Geleidelijk aan is de rest ook aangepast. We hebben ons ook georiënteerd op LTV radiatoren voor die plekken waar geen vloerverwarming mogelijk is. De keuze tussen deze radiatoren en wandverwarming is nu gemaakt: we hebben wand en plafond verwarming aangebracht. Dit systeem blijkt zeer comfortabel. De plafondverwarming is dus de vloerverwarming van het vertrek erboven. Een aantal radiatoren is door een "grotere broer" vervangen zodat betreffende ruimtes ook een comfortabele temperatuur hebben.

Qua energie hebben we bij de bouw fors geïnvesteerd in de warmtepomp. Het kantoor wordt daarmee middels vloerverwarming verwarmd.   Voor die warmtepomp zijn indertijd 3 boorgaten van 80 meter in de achtertuin gemaakt. Via de firma Oosterveld hebben we een toepassing van wand en plafond verwarming met een heel dun buissysteem... De gascombiketel is in mei 2011 verwijderd en de gasmeter is uit het pand eind mei inclusief de leiding naar de straat. Januari 2012 is het woongedeelte eveneens volledig aangesloten op de warmtepomp. De isolatiewaarde van de woonkamer zit nu op minstens 5. Ik verwacht dat de warmtepomp en boorgaten capaciteit voldoende is. De zeer strenge vorst van begin februari 2012 vorst maakte me wel ongerust. De temperatuur van de bron bleek beter dan ik dacht en de meeste vertrekken waren warm genoeg.

Per zomer 2015 wordt de warmwatervoorziening ondersteund door zonnecollectoren. Nu wordt het tapwater verhit door de warmtepomp. In april 2012 bouwde Henk een paar zonnecollectoren met een groep in Makkinga. Op het nieuwe dak van de woning zijn een 3-tal hybride platen geplaatst: zowel water verwarming als elektriciteit opwekking. Via een buffervat van ongeveer 6000 liter wordt dan de bron van de warmtepomp geregenereerd. De effectiviteit van de warmtepomp kan dan vergroot worden. Het dak van het hele woongedeelte is inmiddels boven de 5. De ramen boven zijn van triple glas.

De 11 zonnepanelen op het dak leveren hun bijdrage aan het verminderen van het verbruik. Zomer'13 zijn er een aantal bijgeplaatst. De converter kan nog zeker een groep van 4 panelen aan. (De converter maakt er 230 volt van) Ik wil dat de opbrengst genoeg is om de koelfunctie van de warmtepomp te dekken.

In de keuken is de cw volledig op ruim 3 waarde. Daar is ook de vloerverwarming in bedrijf.

Led verlichting is overal. De nieuwe kap is nu geheel ruim 5 van isolatie niveau.

Printen doen we nu zoveel mogelijk dubbelzijdig in een lagere resolutie, dat scheelt veel.